2014. augusztus 19., kedd

Kalapos fők

Mesés kalapok a címe ennek a 2001-ben kibocsátott angol sornak. Az első karimátlan női kalapot Pip Hackett tervezte. A fiatal kalaposnő 1996-ban végzett a Királyi Művészeti Akadémián, azóta pedig az egyik legkeresettebb tervező lett. A bélyegen látható E" betű először 1998-ban került angol bélyegre és a 20 gramm alatti, Európán belüli levélre kerülhetett. 2004-ben szűnt meg az E", mivel sokan az euróval keverték; ma is használható ez a fajta bélyeg, értéke fél font.
A második bélyegre Dai Rees pillangó kalapja került, aki saját, 1997 óta működő márkája előtt számos vezető divattervező kiegészítőit készítette. A 1st" jelzés a belföldi elsőbbségi postára utal, 2014-ben 62 penny volt az értéke.
Stephen Jones tervezte a harmadik bélyeg cilinderét. 1980-ban nyitotta meg első kalapszalonját a Covent Garden-ben, ahova Diana hercegnőtől Boy George-ig, számos híresség járt kalapot készíttetni.
A Brit Birodalom Rendje (OBE) címmel bíró, 1967-es születésű, ír származású Philip Treacy tervezte az utolsó, spirál kalapot. Treacy számos kalapot tervezett Lady Gagának, a Harry Potter filmsorozathoz, Vilmos herceg és Catherine Middleton esküvőjén a násznépen 36 kalapját láthattuk, de ő készítette Camilla hercegné esküvői fejfedőjét is.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése