2014. október 8., szerda

Képregények hősei


Az utóbbi nyolcvan évben, az amerikai DC Comics képregényei átformálták a popkultúrát, sok millió gyerek példaképeivé váltak képregényhősei, tudományos kutatásokat alapoztak meg. Az Amerikai Posta 2006-ban bocsátotta ki ezt a kisívet, amelynek első két sorában a DC Comics képregénykiadó hőseit, a harmadik és negyedik sorokban ikonikus képregényborítóit láthatunk. A DC a Detective Comics rövidítése, amely 1937 óta ad ki havonta képregényt és 1939-ben ebben debütált Batman.
Az első sorba került: Superman, aki Clark Kent néven nőtt fel a Földön, bár a Krypton bolygóról származik, az 1940 nyarán debütált, erejét varázsgyűrűjéből nyerő Zöld Lámpás, Wonder Woman, aki az egyik legfelismerhetőbb szuperhősnő, a milliárdos Oliver Queen, azaz a Zöld Íjász, és a Bruce Wayne néven anyakönyvezett sötét lovag, azaz Batman.
A második sorban Flash, azaz Villám, a nyúlánk Plasticman, a tengeri élővilággal telepatikusan kommunikálni képes Aquaman, Superman unokatestvére, Super Girl és Hawkman, aki Midway City-t őrzi. Ők mind az Igazságliga tagjai.  
A harmadik és negyedik sorok képregényeit 1940 és 2002 között adták ki. A második képen az öntapadós bélyegek hátulján levő, információs részét láthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése